Külföldi aktuális hírek: rekordot döntött a közlekedési balesetek száma Észtországban

Az észt gépjármű-biztosítási alap (LKF) statisztikái szerint Észtországban az idei év első öt hónapjában 14.800 gépjármű-biztosítási ügy történt, összesen 30 millió eurós kárral. Ez az eddigi legmagasabb esetszám erre az időszakra vonatkozóan – áll a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége (MABISZ) tájékoztatójában.

Az év elején a közlekedési balesetek növekedését a havas és jeges időjárás befolyásolta, de a tavaszi hónapokban is több baleset történt, mint az előző években - mondta Ulli Reimets, az LKF kármegelőzési részlegének vezetője.

Reimets hangsúlyozta, hogy a nyári hónapokban megnő a közlekedők száma és a sebesség is. „Az év többi időszakához képest a nyári hónapokban gyakoribbak az előzés közbeni ütközések, a kerékpárosok sérülései és a parkolás közbeni balesetek. A legtöbb közlekedési baleset hétköznap 12 és 13 óra között, valamint 16 és 18 óra között, hétvégén pedig 12 és 15 óra között történik" - magyarázta.

Szerencsére az itthoni statisztikák közel sem ilyen vészesek, de továbbra is érdemes szem előtt tartani azt a tényt, hogy egy CASCO biztosítással csak jól járhatunk. Hiszen a CASCO azokra az anyagi károkra nyújt fedezetet, amikor a kár okozója ismeretlen vagy éppen mi idéztük elő az adott helyzetet.  Ilyen káresemény lehet például egy szélvédőre felverődő kő, vagy a kocsilopás is. 

Amennyiben új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást szeretne kötni vagy az évfordulóhoz közeledik és szeretné megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb ajánlatot, kalkuláljon most: Eurorisk.Hu – online KGFB díjszámítás.

Ha pedig  CASCO biztosítást tervez kötni, azt is könnyedén elintézheti. Kalkuláljon oldalunkon és kérje kollégáink segítségét a kiválasztott biztosítás megkötésében: Eurorisk.Hu – online CASCO díjszámítás

Eurorisk, egész évben az Ön biztonságáért!



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft